Tuesday, Mar 19th

Last updateThu, 14 Mar 2024 8am

You are here: Home HR Haberler Suyu geri dönüştüren su dostu fabrika

Suyu geri dönüştüren su dostu fabrika

Dünyada ve Türkiye’de su tasarrufu konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini savunan L’Oréal Türkiye, ülkemizin güzellik pazarında bir ilke daha imza atıyor ve İstanbul’daki üretim tesisini “Suyu Geri Dönüştüren Su Dostu Fabrika”ya dönüştürüyor. Her yıl 51 milyon adet şampuan ve saç kremi üreten L’Oréal Türkiye İstanbul Tesisi, üretim aşamasındaki endüstriyel suyun %100’ünü, kapalı devre bir sistem içerisinde geri dönüştürerek yeniden kullanacak. 

L'Oréal Türkiye, toplam 40 fabrikası bulunan L'Oréal Grup’un suyu geri dönüştüren su dostu fabrikaya dönüşümü tamamlanan 7’inci ülkesi oldu. Meksika, İspanya, Rusya, İtalya, Belçika, Çin ve son olarak Türkiye’den sonra L'Oréal Grup fabrikalarının %100’ü, 2030 yılına kadar suyu geri dönüştüren su dostu fabrika haline getirilecek. 

L'Oréal Türkiye bu somut adım ile Türkiye’deki farklı sektörlere örnek teşkil etmeyi, su döngüsü çözümleri konusunda farkındalığın artmasına katkı sağlamayı ve diğer şirketlerin de kendi su dostu fabrikalarını kurmasının yolunun açılmasını hedefliyor. L'Oréal Türkiye, 2,5 yıl süren “Suyu Geri Dönüştüren Su Dostu Fabrika”ya dönüşüm sürecindeki tüm tecrübelerini sürdürülebilir yatırımlar yapmak ve yenilikçi çözümler geliştirmek isteyen tüm şirketlerle paylaşmayı da taahhüt ediyor.

 “Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratmak” vizyonunu gerçekleştirmek üzere var güçleriyle çalıştıklarının altını çizen L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, konu hakkında şunları söyledi: 

“L’Oréal Türkiye olarak, yaptığımız çalışmalarla ‘Gelecek için L’Oréal’ global sürdürülebilirlik programımızın hedeflerine ulaşılmasına çok büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de büyük bir özveriyle hayata geçirdiğimiz Sürdürülebilirlik Devrimimiz ile su tasarrufu başta olmak üzere mümkün olan her alanda projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu yılın hemen başında, Türkiye’de güzellik sektöründe bir ilk olarak hayata geçireceğimiz suyu geri dönüştüren su dostu fabrikamızı sizlere tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye’nin ve İstanbul’un geleceği için somut bir katkı niteliği taşıyan fabrikamızda, kullandığımız endüstriyel suyun tamamını tekrar kullanarak, ülkemizde karşı karşıya olduğumuz kuraklık tehdidine karşı her yıl 10 milyon litre su tasarrufu sağlayacağız. 

L’Oréal Türkiye olarak ‘Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratmak’ vizyonumuza bağlı kalarak tutkuyla çalışmaya, gezegenimiz, ülkemiz ve içinde bulunduğumuz toplum için her anlamda olumlu katkılar ortaya koymaya devam edeceğiz. Sürdürülebilirliğe öncülük etmeyi bizden sonraki nesillere sorumluluğumuz olarak görüyor, bunu da sürdürülebilirliği iş modelimizin ve stratejimizin odağına koyarak gerçekleştiriyoruz. 

İnanıyoruz ki hem tüketicilerimize hem iş ortaklarımıza düşen görevler, hepimize düşen sorumluluklar var. Hep söylediğimiz gibi gerçek bir fark yaratabilmenin tek şartı kolektif ve bütünsel bir şekilde, hep birlikte hareket etmek. Bu vesileyle bu değerli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tüm sektörler için teşvik edici, iyi bir örnek olmasını diliyorum.”

“Gelecek için L'Oréal”in su konusundaki 2030 taahhütleri

• L'Oréal Grup, tüm dünyada endüstriyel süreçlerde kullanılan suyun %100’ünü 2030 yılına kadar geri dönüşüme ve yeniden kullanıma kazandıracak.

• Su eko-sistemlerine saygılı olmayı garantilemek adına tüm formüllerini, 2030 yılına kadar çevresel test platformlarını kullanarak değerlendirecek.  

• Tüketicilerin ürünlerin kullanımından kaynaklanan su tüketimini 2016 yılına kıyasla ürün başına ortalama %25 azaltmak için Grup, 2030 yılına kadar gerekli düzenlemeleri yaparak kendini yenileyecek.  

• 2030 yılında stratejik tedarikçilerin, faaliyet gösterdikleri tüm alanlarda su kaynaklarını sürdürülebilir bir şekilde kullanıyor olmasını sağlayacak.