Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home E-Magazine Haberler Optimak STU anahtar teslim fabrika kuruyor

Optimak STU anahtar teslim fabrika kuruyor

Verimlilik ve rekabet gücünü artıran yüksek teknoloji çözümleri ile müşterilerinin kârlılığını hedefleyen Optimak STU, Türk sanayisine know-how sağlıyor. “Anahtar Teslim Fabrika” kurarak sektörel çözümler geliştiren şirket, bünyesindeki Ar-Ge Merkezi ile firmaların inovasyon kabiliyetini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Bu yıl TOBB 100 listesine giren ve 30 ülkeye ihracat yaparak “Üreten Türkiye” yolunda hızla ilerleyen şirket, “Sistem ve Teknoloji Uzmanı” mottosuyla sanayinin komple hizmet talebini karşılıyabiliyor. Otomasyonlu üretim ve montaj hatları kurulumu, hat sonu uygulamaları, intralojistik sistemleri ile tüm kaynakları sektörün ihtiyaçları doğrultusunda optimize ederek faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam ediyor.

Sanayicilerin üretim verimliliğini artıran bir teknoloji şirketi olarak başarılara imza atan Optimak, 2021’de OSBÜK-OSB Yıldızları Araştırması’nda OSB’lerde en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk 50 firma içinde yer aldı. 2020 ve 2021 yılında Deloitte Technology Fast 50 listesine seçildi. Bu başarılarını son üç yılda 5 patent ve 3 faydalı model başvurusuyla taçlandırdı.

Verimliliğe odaklanıyor

Ülkemiz büyüdükçe daha hızlı ve verimli üretime odaklanan tüm sektörlere robotik ve endüstriyel otomasyon ile otonom sistemler kuran Optimak, “Türk Makinesi” imajını geliştiren mühendislik ve yazılım çözümleriyle de orta/yüksek teknoloji ürünlerde ihracat payını artırıyor. Bu amaçla iş süreçlerini iyileştiren, verimliliği artıran endüstriyel üretimle makine, insan ve malzeme süreçlerinin gelişimine daha fazla önem veriyor.

Firmaların inovasyon kabiliyetlerini geliştiren, üretim değerini ve kârlılığını artıran dijital dönüşüm çözümlerini fuarlara katılarak katılımcılara sunan şirket, ekosistemin paydaşları olan üniversiteler, teknoparklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı iş birlikleriyle yol alıyor.