Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home

Articles

Pınar Su ve İçecek, karbon ayak izini yüzde 33 azalttı

Ayrıca üretim süreçlerindeki suyun daha verimli kullanılmasını sağlayan şirket, atık su miktarını bir önceki yıla göre yüzde 20 azaltmayı başardı.

Sürdürülebilir yaşam politikasını benimseyen ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için kısıtlı doğal kaynakların etkin ve verimli yönetimine odaklanan Pınar Su ve İçecek, üretim aşamalarındaki su tüketimi ile endüstriyel süreçler ve evsel enerji tüketimleri kaynaklı açığa çıkan sera gazı emisyonunu azaltmak için 2020 yılında birçok adım attı. 

Sürdürülebilir bir gelecek için tüm süreçlerimizi iyileştirmeye devam ediyoruz

Gelecek nesillerin sağlıklı, temiz, hijyenik şartlarda güvenli suya erişimi için çalıştıklarına dikkat çeken Pınar Su ve İçecek Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu; “Sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynaklarımızın etkili ve verimli kullanımını odak noktamızda tutarak tüm ürünlerimizi kaynağından tüketiciye en modern teknoloji yardımıyla üretmeye ve sunmaya devam ediyoruz. Nüfusun yaklaşık üçte ikisi olan 4 milyara yakın insan, yılın en az bir ayında şiddetli su kıtlığı yaşıyor. Pınar Su ve İçecek olarak dünya üzerindeki içilebilir her bir damla suyun önemini bilerek; yatırımlarımızı da bu sorumlulukla yönetiyoruz. Üretim hatlarımızda gerçekleştirdiğimiz otomasyona dayalı uygulamalarımızla atık su miktarını azaltmaya devam ediyoruz. Enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve operasyonel iyileştirme çalışmaları ile birim ton üretim başına ortalama karbon emisyonumuzu her yıl daha da azaltma hedefi ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Tedarikçilerimizin denetlenmesi, gelişimi ve iyileştirilmesi için görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getiriyoruz. Ürünlerimizde yaptığımız iyileştirmelerle doğal kaynakların etkin ve verimli kullanımını odak noktamıza alıyor, “çevreye iyi bakmak” hedefi ile faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkileri azaltmak için sorumlu üretim yaklaşımı ile çevre dostu uygulamaları hayata geçiriyoruz” dedi. 

Her alanda enerji verimliliği ve tasarruf

Son dokuz yılda pet şişe üretiminde kullanılan ambalaj ve kapak malzemelerinin plastik miktarını düzenli olarak düşüren Pınar Su ve İçecek, bu sayede çevresel atık miktarını da azalttı. Bu çerçevede düşük gramajlı şişelerin şişirme sürecinde daha az enerji tüketilerek enerji verimliliği artırılırken, atık miktarının kaynağında azaltılması da sağlandı ve üretim tesislerindeki karbon ayak izi düşürüldü. 

Türkiye’de karbon nötr sertifikalı ürünler üreten ilk içecek firması olan Pınar Su ve İçecek, endüstriyel prosesler ve evsel enerji tüketimleri kaynaklı açığa çıkan sera gazı emisyonunu azaltmak amacıyla enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve operasyonel iyileştirme çalışmalarını yıl boyunca sürdürerek 2020 yılı karbon emisyonu yoğunluğunu baz yıl 2010’a oranla yüzde 33 azalttı.  

Tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir ambalajlar 

Tüketicilere sunduğu ürünlerde üretim ve kullanım sonrasında en az atık üretecek ve çevreye en az zarar verecek ambalaj malzemeleri kullanan Pınar Su ve İçecek, ürün ambalajlarının tekrar kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir özellikte olmasına öncelik veriyor.