Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home

Articles

Clariant tıbbi sınıf ABS polimerlerinin işlevselliğini artırıyor

MEVOPUR bileşiklerinde antistatik veya lazer kaynağı işlevselliği ile birleştirilmiş parlak şeffaf ABS renkleri

Clariant tıbbi cihaz ve ilaç ambalajı üreticilerine, yasal gerekliliklerden ödün vermeden, geliştirilmiş işlevsellik sunan yeni bir ABS polimer bileşikleri ailesini duyurdu. Reçineler, MEVOPUR renk ve katkı konsantrelerinin ve ‘kullanıma hazır’ polimer bileşiklerinin bir parçasıdır.

ABS (akrilonitril-bütadien-stiren) genelde tüketici ve otomotiv endüstrisinde kullanılan çok yönlü bir malzeme olarak biliniyor ve şimdi yaygın olarak ‘tıbbi sınıf’ reçinesi olarak kullanılıyor. Clariant, EN-ISO13485:2016 sertifikalı üretim tesislerindeki bileşik kapasiteleri, ISO10993 ve USP Sınıf VI gibi standartların uygunluğunu destekleyen önceden test edilmiş bileşenlerle ABS reçine özelliklerini geliştirmek için, formülasyon becerilerini kullanıyor.

Global Pazarlama ve İş Geliştirme Başkanı Steve Duckworth; ‘’Clariant, kısa bir süre önce ‘İnovasyonun Rengi’ temasını olasılıkların kapsamını genişleten QbD’ye (Tasarımda Kalite) yeteri kadar erken zamanda malzemeler hakkında nasıl karar verildiğini göstermek için tanıttı. Renklerle tanınıyoruz, ancak zaten mükemmel bir reçine olan polimerlere– tıbbi sınıf ABS gibi – yeni özellikler eklemek için neler yapılabileceğini gösteriyor ve uygulama olanaklarını genişletiyoruz.”

MEVOPUR fonksiyonel bileşiklerinin örnekleri şunları içerir:

Çizilmeyi Önleyici ABS: ABS genellikle görsel çekiciliği nedeniyle sıklıkla kullanılır, fakat yüzey çizikleri ile kullanımında bozulabilir. Bu çizikler özellikle koyu renklerde görülür. Yeni MEVOPUR bileşikleri çiziklerin görünümünü azaltır ve cihazların daha uzun süre iyi görünmesine yardımcı olur.

Antistatik ABS: Plastikler izolatördür ve bu nedenle statik yük birikmesine eğilimlilerdir. Plastiklerin tozla temas halinde olduğu uygulamalarda, toz yüzeye yapışabilir. İlaç dağıtımı cihazlarında, inhaler boşluk odaları gibi, bu yapışma etkisi doz güvenilirliğini ve tekrarlanabilirliğini azaltır. MEVOPUR kalıcı antistatik bileşikler yüzey direncini düşürür ve yükü hızlıca dağıtır, böylece yapışmayı ortadan kaldırır. Antistatik reçineler hem opak renklerde hem de şeffaf MABS (metil metakrilatakrilonitril- butadien-stiren)’da mevcuttur.

Lazer kaynaklı şeffaf ABS: Lazer kaynağı iki bileşen içerir: lazer iletimi ve lazer emici malzemeler. Polimerler genelde lazer dalga boylarına karşı şeffaftır ve lazer enerjisini emebilmek için modifiye edilmeye ihtiyaç duyarlar. Ancak renkli pigmentler lazer ışığı iletimini de engelleyebilir. Her iki bileşenin de aynı görünmesi gerektiğinde bu faktörler bir zorluk haline gelir. Yeni MEVOPUR bileşikleri hem lazer ileten hem de emen bileşenler için saydam renklere (örneğin mavi) sahiptir.

ABS lazer markalama, yüksek kontrast: Lazer markalama plastiklerde yüksek hız, esneklik ve solventsiz markalama sunar. Bununla birlikte, hafif bir arka plan üzerinde yüksek kontrastlı, koyu bir işaret elde etmek bir sorun olabilir. Yeni MEVOPUR ABS beyaz bileşiği, belirgin bir işaret oluşturmak için gereken süreyi azaltarak kontrastı optimize eder.

‘İnovasyonun Rengi’nin tasarımcılara, mevzuata uygunluktan ödün vermeden, yeni fikirler ve yetenekler kazandırmakla ilgili oluğunu belirten Duckworth; ‘’ Bu yüzden MEVOPUR’un her kararın bir fırsata dönüştürmeye yardımcı olduğunu söylüyoruz.”

2010 yılında piyasaya sürülen ve 10. yılını kutlayan MEVOPUR ürün yelpazesi, tıbbi cihaz ve ilaç şirketlerinin ürün yaşam döngüsü boyunca yasal uyumsuzluk riskini azaltmasına yardımcı olurken, performans ve görünüm için en yüksek standartları karşılıyor. Tüm MEVOPUR malzemeleri üç özel EN: ISO13485-2016 tescilli tesiste üretilmiştir ve ortak standartlara uygunluğu sağlamak için önceden test edilmiştir.

Clariant