Thursday, Mar 28th

Last updateFri, 22 Mar 2024 8am

You are here: Home Circulation & Distribution Distribution by Region Ürünler Yeni IIoT platformu eski makinelerden veri yakalıyor

Yeni IIoT platformu eski makinelerden veri yakalıyor

Banner Engineering’in Snap Signal teknolojisi sayesinde, kullanıcılar mevcut ağ altyapısını bozmadan istediği cihazı sistemine ekleyip veri sağlayabiliyor.

Endüstriyel otomasyon ekipmanları üreticisi Banner Engineering, eski yeni fark etmeden tüm makine bileşenlerini ortak bir haberleşme protokolüne dönüştürüp kullanıcılarının üretkenliğini artırmalarını kolaylaştıracak yepyeni Snap Signal Endüstri 4.0 ürün grubunu piyasaya sürdü.   

Banner Küresel İş Geliştirme Direktörü Luke Karnas yeni ürünleri hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor: “Endüstriyel ekipmanları izlemek kimi zaman zorlu bir uygulama olabilir. Örneğin, son kullanıcıların PLC’ye erişimi olmayabilir veya son kullanıcıların sistemi tamamen değiştirme riskini almak istemiyor olması mümkündür. Sensör gibi makine bileşenleri nadiren aynı dili konuşur. Bu durum, bir üreticinin makine performansı hakkında daha fazla bilgi edinmek için ekipmanlarını izlemesini zorlaştırır.  Snap Signal ürünleri, markadan bağımsız olarak çalışma mantığıyla her türlü cihazınızı tek bir platformda buluşturmanıza olanak verir.   Bu sistem, Modbus, Analog, Dijital, Seri veya IO-Link gibi makine sinyallerini algılar ve birbirlerine dönüştürür.”

Bir Snap Signal platformu, sensör, gateway ve ışık gibi halihazırdaki cihazları bir “Y” konektör ile birbirine bağlayarak hem durumu hem süreci izlemeyi sağlayacak verileri algılıyor.  Yeni ürünün önemli bir özelliği olan “katmanlanabilir ağ yapısı” sayesinde mevcut sistemi bozmak zorunda kalmadan sinyaller algılanabiliyor. 

Veriler, uzaktan izlemeyi sağlayan bir bulut panosu veya SCADA sistemi dahil olmak üzere çeşitli konumlara veya diğer PLC'lere ve HMI'lara gönderilebiliyor. Geniş tesislerde bile projeleri yalnızca bir algılama noktasını izleyerek yönetebilmek mümkün olabiliyor. Bu yaklaşım sayesinde, az maliyetle tüm tesise hakim olunarak ve elde edilen veriler sayesinde gelecekteki yatırım getirisi hakkında daha öngörülü hareket edilebiliyor. Snap Signal ürün ailesi, sinyal dönüştürücüleri, kablosuz sensör ağları, IO-Link master ve hubları, son olarak ise endüstriyel getewayleri içeriyor. Bütün ürünler endüstri standardı olan M12 konnektörüne sahip olduğu için son derece basit bir şekilde kurulumları gerçekleştirilebiliyor. Halihazırda bir pano çözümüne sahip olmayan kullanıcılar için isteğe bağlı bir bulut veri platformu olan Banner Bulut Veri Hizmetleri (CDS) mevcut olacak şekilde sunuluyor.

Üreticilerin üretkenliklerini artırmak amacıyla Endüstri 4.0’a geçiş için çözüm aradıklarını belirten Luke Karnas, “Süreç iyileştirmeleri hakkında daha fazla veriye ihtiyaçları var. Snap Signal, çalışanların teker teker fabrikada dolaşıp panolara numaralar yazma uğraşını ortadan kaldırıyor. Çünkü, yeni ürünümüz size zaten 7/24 makine verileri sunar. Veri akış zincirinizin herhangi bir noktasında uygulanabilir ve Endüstri 4.0'a geçişin karmaşıklığını ortadan kaldırabilir" ifadeleri ile açıklıyor.

BANNER ENGINEERING