Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Circulation & Distribution Teknoloji Otomasyonda standartları yeniden belirleyen “e-series”

Otomasyonda standartları yeniden belirleyen “e-series”

Universal Robots, Münih’te gerçekleşen Automatica Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkardığı e-series ile otomasyon teknolojisindeki değişimin amiral gemisi olmaya devam ediyor

Tüm dünyada 50’den fazla ülkede, yüzde 58 pazar payıyla faaliyetlerini sürdüren Universal Robots, dünyanın en prestijli otomasyon etkinliklerinden biri olan Automatica Fuarı’nda ilk kez tanıttığı “e-series” ile yer aldı. 19 - 22 Haziran 2018 tarihleri arasında Almanya Münih’te gerçekleşen fuar, dünyanın en büyük endüstriyel ve servis robotu yelpazesine sahip bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Universal Robots, insanları üretimde daha güçlü hale getirmek ve üretimi daha da kolaylaştırmak amacıyla çıkardığı e-series ile otomasyon teknolojisinde çığır açıyor. Yeni seri, daha geniş bir uygulama çeşitliliği sunan teknolojik avantajlar içeriyor.  Uç elemanı merkezli, gömülü (entegre) Kuvvet / Tork sensörünün sağladığı daha yüksek hassasiyet sayesinde daha fazla uygulamayı ekonomik olarak yapabilmeye imkan tanıyor.

“Yeni e-series ile insanları güçlendiriyoruz”

Fuara ve yeni e-series’e ilişkin açıklamalarda bulunan Universal Robots Başkanı Jürgen von Hollen, “2018’in ilk yarısını tamamlarken sektörümüzde çığır açacak e-series’i Automatica Fuarı’da ilk kez sergilemekten büyük heyecan duyuyoruz. Yeni serimiz, tıpkı diğer Cobot’larımız gibi benzersiz bir kolaylık ve geniş bir uygulama alanı sunmanın yanı sıra yeniden tasarlanan kontrol paneli, programlama ve kontrol yazılımı ile kullanıcıların yapacakları herhangi bir uygulamanın programlanmasını ve Cobot’un yeniden konumlandırmasını daha da kolay hale getiriyor. İnsanları güçlendirmek ve üretimi herkes için daha da kolaylaştırmak felsefesiyle yola çıktığımız yeni serimiz, özelleştirilebilir durma süresi ve mesafesi dâhil olmak üzere 17 güvenlik fonksiyonu ile insanla iş birliğine dayalı otomasyonda fark yaratıyor. Teknik kontrol ve belgelendirme kuruluşu TÜV Nord tarafından onaylanan e-serimiz’in tüm fonksiyonları, EN ISO 13849-1 ve EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd) makine güvenlik standartlarına uygundur” dedi.

“e-series ile küresel Cobot pazarındaki liderliğimize devam ediyoruz”

Yenilikçi müşterilerin, rekabet avantajlarını en üst düzeye çıkarmak için otomasyon teknolojisindeki gelişmelere kayıtsız kalmadığına dikkat çeken Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Yeni serimizle, kullanıcılara yatırımda daha hızlı bir getiri, yeni ihtiyaçlara uygunluk ve uzun vadeli verimlilik artışı sunuyoruz. 

Müşteri destek hizmetlerimizden UR+ ve çevrimiçi ücretsiz eğitim platformu UR Akademi yeni serimiz için güncellendi. Küresel Cobot piyasasının, önümüzdeki yıllarda otomasyon pazarında kilit büyüme faktörlerinden biri olmaya devam etmesi göz önüne alındığında; e-series ile birlikte robot teknolojisi alanındaki liderliğimize daha da güçlü bir şekilde devam edeceğiz. e-series için sipariş almaya başlıyor ve teslimatı da 1 Ağustos’tan itibaren planlıyoruz” dedi.

Universal Robots Hakkında

Merkezi Danimarka’da olan 2005’te kurulan Universal Robots; 'Cobots' (Collaborative Robots) olarak adlandırılan, hafif ve esnek robot kollarıyla endüstriyel robotiği yeniden keşfetmiştir. UR3, UR5 ve UR10 olarak farklı erişim ve taşıma kapasitesiyle üç temel 'cobots' mevcuttur. Universal Robots’un 50’den fazla ülkede distribütörlüğü bulunmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Tayvan'daki bölgesel ofislerine Türkiye’yi de ekleyerek dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağıyla faaliyet göstermektedir. Universal Robots'un ürünleri metal, makine, otomotiv, gıda ve tarım, mobilya, ilaç ve kimya, plastik ve polimer vb. birçok sektörde kullanılmaktadır. Yenilikçi UR+ ‘Tak ve Çalıştır’ uygulamasıyla kolay ve hızlı kurulum sağlayabilen Universal Robots, ücretsiz online eğitim sunulan Universal Robots Academy ile iş birliğine dayalı robot kavramlarını öğrenmek isteyenler için bir platform sunmaktadır. Kolay programlama, hızlı kurulum, esnek konumlandırma ve uygulama, iş birliğine dayalı, insan ile beraber çalışmaya uygun yapısıyla (risk değerlendirmesine bağlıdır) kullanıcılara avantaj sağlayan Universal Robots, enerji verimliliği, az alan kaplamasıyla sağladığı alan tasarrufuyla da işletmelerin maliyetlerini azaltmaktır. İş birliğine dayalı Cobot’larda standartları belirleyen Universal Robots, robot teknolojisinin Nobel’i sayılan Engelberger Ödülü’nün de sahibi olmuştur.

Universal Robots