Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Circulation & Distribution Teknoloji Atlas Copco’dan yeni ürün ailesi: TCX

Atlas Copco’dan yeni ürün ailesi: TCX

Atlas Copco Kompresör Tekniği, ürün portföyüne endüstriyel proses suyu soğutma alanında en son teknolojiye sahip yeni bir ürün ailesini ekledi. Atlas Copco Chiller Grubu TCX, üretim süreçlerinde yüksek enerji tasarrufu sağlarken, kolay kurulumuyla da dikkat çekiyor.

Şirketin yeni ürünü başta yiyecek, içecek, ilaç, plastik, baskı olmak üzere birçok sektörde üretim süreçleri ve soğutma uygulamaları için özel olarak tasarlandı. Özellikle proses suyu soğutmak amacıyla kullanılan yeni ürün ailesi, hava soğutmalı kondensere ve entegre hidro modüle sahip bulunuyor. Proses suyu soğutucu serisi, maksimum güvenilirliğiyle de öne çıkıyor. Paslanmaz çelik bileşenlere sahip TCX, böylece proses suyunun pas parçacıklarıyla kirlenmesini önlüyor, daha yüksek düzeyde güvenilirlik ve sıcaklık kontrolü sağlıyor. Tamamen alüminyum mikro kanal ise hem hafif hem de korozyon olmadan uzun ömürlü olmasına olanak tanıyor. Bu da, diğer standart tip ısı eşanjörlerine kıyasla yüzde 30 daha az soğutucu şarjı sağlayarak, yeni ürünü daha çevre dostu hale getirirken bakım maliyetlerini de düşürüyor.

Yeni ürün serisi, herhangi bir ek korumaya ihtiyaç duymadan -10°C’ye kadar düşen ortam sıcaklıklarında iç ve dış mekânlarda kullanılabiliyor. Sesi azaltan kanopisiyle gürültü seviyelerini önemli ölçüde düşürerek, çalışma ortamlarında kullanılmasına olanak tanıyor. TCX chiller’in bir diğer özelliği ise kolay tak- çalıştır tipi yapısı sayesinde soğutma sisteminin hızlı kurulumuna olanak vermesi.

Enerji tasarrufu ve verimlilik ön planda

TCX serisiyle, verimliliği en üst düzeyde tutarak, bir Atlas Copco ürününden beklenilen güvenilirlik ve performansı bir arada sunduklarını aktaran Atlas Copco Kompresör Tekniği Ürün ve Pazarlama Müdürü Erdem Enç, “Artan enerji maliyetleri göz önüne alındığında tüm ürünlerimizde olduğu gibi yeni serimizle de müşterilerimize üretim süreçlerinde önemli bir maliyet avantajı sağlıyoruz. Daha az enerji demek sadece ekonomik değil aynı zamanda daha yaşanabilir bir dünya için de en önemli unsurlardan biri. Atlas Copco Kompresör Tekniği olarak ürünlerimizle bu faydayı sağlamak bizim için büyük bir gurur kaynağı” dedi.

ATLAS COPCO