Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home About Us The Scope of Magazine Röportaj Net Plasmak A.Ş. Dış Ticaret Satış Müdürü İsmail Pınarlı

Net Plasmak A.Ş. Dış Ticaret Satış Müdürü İsmail Pınarlı

“Firmamız ürettiği makinaların %60’ından fazlasını 30’a yakın ülkeye ihraç etmektedir”

Plastik geri dönüşüm makinalarının ilk üreticilerinden olan Net Plasmak 20 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren sektörün önemli firmalarından biri. İlk ihracatını 1992 yılında gerçekleştiren firma ileri teknoloji kullanarak uluslararası standartlarda makina üretiyor. Net Plasmak Dış Ticaret Satış Müdürü Sayın İsmail Pınarlı ile firmaları hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Net Plasmak’ın kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Semih Ulusan tarafından kurulan Net Plasmak, 1980 yılından bu yana plastik sektöründe faaliyet gösteriyor. Geri dönüşüm makinaları üretimi yapan firmamız,70’i aşkın kaliteli uzman kadrosuyla İstanbul- Hadımköy’deki 12,500 m²’lik fabrikasında hizmet vermektedir. Firmamızın başarısının özünde daima kaliteyi ön planda tutan üretim anlayışı ve ürettiği makinaları müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlaması yatıyor.

Firmanızın ürün yelpazesi ve plastik sektörüne yönelik sunduğunuz çözümleriniz nelerdir?

Net Plasmak olarak ileri teknoloji kullanarak uluslararası standartlarda makina üretiyoruz. Ürettiğimiz makinalar arasında; Katı Atık Ayrıştırma Hatları (Çöp Ayrıştırma Sistemleri), Plastik Geri Dönüşüm Hatları (PE / PP / PVC / PS / PET), Granül Ekstruder Hatları, Plastik Parçalama-Kırma ve Yıkama Hatları, Otomobil ve Kamyon Lastiği Geri Dönüşüm Hatları (ÖTL) ve Kauçuk Geri Dönüşüm Hatları bulunuyor.

Pazar payınızı artırma adına yürüttüğünüz çalışmalar ve ihracat yaptığınız ülkeleri öğrenebilir miyiz?

İlk ihracatını 1992 yılında gerçekleştirmiş olan Net Plasmak ileri teknoloji kullanarak uluslararası standartlarda ürettiği makinaların %60’ından fazlasını 30’a yakın ülkeye ihraç etmektedir. İhraç edilen ülkelerin başında; Almanya, Rusya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, İsrail, İspanya, Ukrayna, Yunanistan, Lübnan, Fas, Cezayir, Tunus ve S. Arabistan gibi daha birçok ülkeye gerçekleştirmektedir.

Ayrıca yurt dışı ve içinde tüm plastik sektörü ile ilgili fuar ve tanıtımlarda firmamız adına katılım sağlıyoruz. Bunlardan bir kısmı Plast Eurasia, REW İstanbul ve Almanya K-Fair gibi.

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? Ar-Ge çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

2018 yılı itibarıyla İstanbul Hadımköy’de bulunan yeni üretim tesisimize taşındık. Fabrikamızdaki makinalarımıza ek olarak kazandırdığımız yüksek teknolojiye sahip yeni CNC ve BORWERK hatlarımız ile de kapasite ve kalitede büyük ilerleme kaydettik. Araştırma geliştirme çabalarımızı da arttırarak, çok daha yüksek teknolojili makinalar üretiyoruz.

2020 yılını firmanız açısından değerlendirirseniz neler söylemek isterseniz?

2020 yılı malumunuz pandemi dolayısı ile Türkiye ve dünya ülkeleri için zor bir yıl oldu. Fakat biz bu zorlukları aşacağımıza inanıyoruz. Firmamız Net Plasmak olarak 2021 yılının geçen yıla göre çok daha iyi olacağına inanıyoruz ve emarelerde onu gösteriyor.

Net Plasmak A.Ş. Dış Ticaret Satış Müdürü İsmail Pınarlı