Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home About Us Masthead Haberler Interpack 2020 ertelendi!

Interpack 2020 ertelendi!

Messe Düsseldorf tarafından Almanya’nın Düsseldorf kentinde Mayıs ayında düzenlenmesi planlanan dünyanın en büyük ambalaj endüstrisi fuarı Interpack dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü sebebiyle 25 Şubat-3 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenmek üzere ertelendi.

Fuar şirketinin konu hakkında yaptığı basın açıklamasında; “Messe Düsseldorf, Alman Federal Hükümeti'nin kriz yönetim ekibinin önerilerini takip ederek, büyük etkinliklerin riskleri konusunda Robert Koch Enstitüsü’nün önlemlerini dikkate aldı. Bu öneriye ve Avrupa da dâhil olmak üzere yeni koronavirüsü (SARS-CoV-2) ile enfekte olmuş insan sayısındaki son zamanlarda meydana gelen önemli artışa dayanarak, Messe Düsseldorf durumu yeniden değerlendirdi. Buna ek olarak, 11 Mart 2020'de Düsseldorf şehri tarafından verilen ve aynı anda 1.000'den fazla katılımcının bulunduğu büyük etkinliklerin genel olarak yasaklandığı genel bir karar var” ifadelerine yer verildi.

Ertelenme kararını yorumlayan Messe Düsseldorf Yönetim Kurulu Başkanı Werner M. Dornscheidt, “Karar, danışma kurulumuz ve sponsor derneklerimizle yakın istişare içinde alınmıştır. Bu ayrıca bireysel endüstrinin isteklerini de yansıtıyor: Ortakları olarak, şu anda katılımcılarımızın uğradığı ekonomik kayıpları azaltmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Düsseldorf eyalet başkenti Lord Mayor ve Düsseldorf ticaret fuarı şirketinin Denetim Kurulu Başkanı Thomas Geisel ise, "Düsseldorf şehri devlet hükümetinin talimatlarını takip ediyor. Amacımız koronavirüsünün yayılmasını yavaşlatmak, böylece sağlık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak" olarak ifade etti.

Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre virüsün yayılmasını olabildiğince ertelemek de beyan edilmiş bir hedef. Messe Düsseldorf'un risk önleme sorumluluğunu yerine getirmek için şirket öncelikle büyük etkinliklerde artan enfeksiyon riskini en aza indirmek zorunda. Robert Koch Enstitüsü'nün açık bir şekilde tanımladığı - enfeksiyon riskine uygun alanın havalandırılması, risk gruplarındaki kişilerin etkinliğe dahil edilmemesi ve kapsamlı giriş taramasının kurulumu gibi- bulaşma riskini azaltmak için yapılacak önlemlerin uygulanması neredeyse imkansızdı. Ayrıca, öngörülemeyen hızlı gelişme ve 60.000 katılımcıya kadar çeşitli etkinliklerin büyüklüğü göz önüne alındığında, karşılaştırılabilir önlemler makul değildi.

Interpack’in endüstri ortakları, bu sorumluluklarla birlikte fuarı ertleme kararını destekliyorlar ve gelecek yıl başarılı bir etkinlik olacağına güveniyorlar. Interpack 2020’nin Başkanı ve Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG. Genel Müdürü & Grup Başkanı Chiristian Traumann konu hakkında yaptığı açıklamada, “Interpack uluslararası ambalaj endüstrisi ve ilgili işleme endüstrileri için kesinlikle en önemli etkinliklerden birisidir. Ticaret fuarı kişisel karşılaşmalarla ve dünyanın her yerinden insanlar arasında doğrudan gerçekleşir. Ancak bu sağlık riskleri söz konusu olmadığında mümkündür. Bu nedenle, erteleme haklı bir karardır. Sürdürülebilirlik gibi endüstriyi tanımlayan konuları tartışmak ve uygun çözümler sunmak için gelecek yılki etkinliği dört gözle bekliyoruz" dedi.

VDMA Gıda İşleme ve Paketleme Makineleri Derneği Genel Başkanı Richard Clemens,  “Koronavirüsü ve ilgili kısıtlamalar artık tüm makine mühendisliği sektörü için büyük bir zorluk teşkil ediyor. Hesaplanamayan bir enfeksiyon riski olan patojenin olası ve şu anda öngörülemeyen etkileri, geri dönenler için karantina tehdidi, bazı ülkelerde genel seyahat kısıtlamaları, aynı zamanda pek çok şirketin önemli seyahat kısıtlamaları maalesef Mayıs ayında Interpack'i başarılı bir şekilde düzenlemeyi imkansız hale getiriyor. Interpack'in destekleyici bir derneği olan VDMA, istisnai koşullar altında verilen erteleme kararını memnuniyetle karşılamaktadır”.

Bu özel durumdaki genel fikir birliği ve teşvikten dolayı çok memnun olduklarını belirten Werner M. Dornscheidt, "Bu zor ve zamana duyarlı kararları vermedeki mükemmel işbirlikleri için tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz” diyerek açıklamalarına son verdi.