Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home About Us Masthead Teknoloji FANUC SCARA SR-20iA modelini endüstriyle buluşturuyor

FANUC SCARA SR-20iA modelini endüstriyle buluşturuyor

FANUC, SCARA robot ailesine yeni bir üye daha eklediğini duyurdu. 20 kg’a kadar taşıma kapasitesi sunan SR-20iA modelinin, 0,45 kgm2 bilek ataleti ve az yer kaplama özellikleriyle montaj, malzeme taşıma, toplama ve ambalajlama gibi geniş bir sektör yelpazesine fayda sağlayacağı belirtiliyor. 280 x 360 mm boyutlarına, 64 kg ağırlığa ve 1100 mm erişim mesafesine sahip model, hareket aralığı açısından maksimum verimlilik sunmayı hedefliyor. Yeni modelin yüksek taşıma kapasitesi ve bilek ataletinin kombinasyonu ile daha büyük parçaların montajlarını kolay hale getireceği ifade ediliyor.

FANUC’un bu zamana kadarki en dayanıklı SCARA robotu olan ve yüksek hızlı montaj ihtiyaçlarını kolayca karşılayacağı belirtilen SR-20iA, sunduğu 250 N azami bastırma kuvvetiyle son zamanlarda önemi artan güneş panelleri ve batarya grubu gibi uygulama alanları için ideal bir robot olarak ön plana çıkıyor.

Performanstan ödün vermeyen özelliklerinin yanı sıra uygun maliyeti de endüstriyle buluşturan SR-20iA modelinde, şirketin tüm robotlarında olduğu gibi son teknoloji FANUC yazılımı ve özellikleri bulunuyor.

FANUC SCARA SR-20iA modelinin diğer özellikleri ve avantajları 

•Sert ortam ve/veya temiz oda taleplerini karşılayabilmek için su geçirmez beyaz epoksi boyalı IP65 varyant sunulur.

•FANUC görüntü işleme aracı iRVision®, lojistik yazılımı iRPickTool®, konveyör takibi, çok çeşitli endüstriyel haberleşme ağları desteği, entegre güvenlik fonksiyonları (örneğin DCS) ve hemen hemen mevcut tüm robot yazılımı seçeneklerini destekleyen R-30iB Compact Plus Kontrolör ile donatılmıştır.

•Kolay robot kurulum ve programlama işlemleri için El Terminali ile veya El Terminali olmadan teslim edilebildiğinden FANUC tablet veya bilgisayarlarda kullanılabilen ve çeşitli tarayıcılarla (Safari, Chrome, Internet Explorer, vb.) erişim sağlanabilen iRProgrammer® programlama yazılımını sunar.

•FANUC’un fizibilite çalışmalarına yönelik RoboGuide® simülasyon yazılımı toplama veya ambalajlama projesini finansal risk almadan veya pahalı mekanik tasarımlar oluşturmadan verimlilik, erişim mesafesi ve robot dayanıklılığı açılarından önceden kontrol edebilmektedir.

FANUC