Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Haberler Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden gıda ve ambalaj sektörü; bu fuarlarda bir araya geldi
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden gıda ve ambalaj sektörü; bu fuarlarda bir araya geldi

24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı - WorldFood Istanbul ve 31. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı  - Ipack Turkey’i 13.654 kişi ziyaret etti. 

Fuarlar kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Konuk Ülke Kenya Projesi, Retail Center etkinlikleri, ColdChain Expo Eurasia ve WorldFoodTech özel bölümleri, yurtiçi ve yurtdışı alım heyetleri, konferans ve etkinlikler büyük ilgi gördü. Yurtdışında Türk mutfağını başarıyla temsil eden EuroTurk Chefs Culinary Team ve İKA - Dünya Aşçılar Olimpiyatları Aşçıları gösterileriyle fuar ziyaretçilerine lezzetli dakikalar yaşattı. 

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’in bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 24. WorldFood Istanbul ve 31. Ipack Turkey, 600’ün üzerinde yerli ve yabancı firma ve markanın en son ürün, hizmet ve teknolojilerini 13.654 ziyaretçi ile bir araya getirdi. 70.000 m2’lik 6 salonda gerçekleşen fuarlar sırasında düzenlenen etkinlikler fuar katılımcı ve ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü, gıda ve ambalaj sektörü temsilcilerine yeni iş fırsatları sağladı.

Fuarların açılış töreni; T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Honorable Kiema Kilonzo, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, TUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Manav, PAKDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Aral, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Turkey Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Başe ve ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu tarafından yapıldı.

Konuk Ülke Projesi kapsamında ilk kez Kenya ağırlandı

WorldFood Istanbul, “Konuk Ülke Projesi” kapsamında bu yıl, Doğu Afrika’nın ekonomik bakımdan en gelişmiş altyapısına, ticari bağlantılarına sahip olan ve ekonomisinin %27’sini tarımın oluşturduğu Kenya’yı ağırladı. Fuarın 2. günü DEİK Türkiye – Afrika İş Konseyleri işbirliği ile düzenlenen “Kenya - Türkiye Gıda Forumu”nun ardından, Afrika ve Kenya’dan gelen satın alma heyetleri, fuar katılımcı firmaların temsilcileriyle “İkili İş Görüşmeleri Toplantısı”nda bir araya geldi. Proje kapsamında gerçekleşen “Kenya - Türkiye Gıda Forumu”nda Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiği’ni temsilen Nathaniel Taama, Kenya Ticaret Odası Başkan Vekili John Kangogo, Kenya Yatırım Ajansı İş Geliştirme Müdürü Susan Njoba, T.C Kenya Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Selman Kurt, İstanbul İhracatçı Birlikleri Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Çerçi, PAKDER Başkanı İsmet Aral ve DEİK Türkiye Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın konuşmacı olarak yer aldı. Proje; Türkiye ve Kenya arasındaki gıda ticaretinin geliştirilmesi ve Türk gıda üreticilerinin ihracatına destek sağlanmasına katkıda bulundu.

Fuarlarda EuroTürk Chefs Gastro Show ile lezzetli ve renkli dakikalar yaşandı

WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey, katılımcılarının çeşitli etkinlik ve şovlarına da sahne oldu. Türk ve dünya mutfaklarına ait ikramlarının yapıldığı etkinliklerde yemek şovları da gerçekleşti. Yurtdışında Türk mutfağını başarıyla temsil eden EuroTürk Chefs Culinary Team ve İKA - Dünya Aşçılar Olimpiyatı Aşçıları  “aşçılık sanatı”, “artistik” ve “patisserie” dallarında gösteriler yaptı. Eurotürk Chefs Gastro Show kapsamında deniz ve balık temalı özel showlar da gerçekleşti. Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil eden aşçılar, “Eurotürk Chefs Gastro Show” kapsamında Türk - Dünya mutfağının en seçkin lezzetleri fuar ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gördü. 

Bu yıl fuarda iki yeni bölüm daha açıldı

Bu yıl ilk kez bünyesine iki yeni özel bölümü dâhil eden fuarlar, katılımcı ve ziyaretçilerini Soğuk Zincir, Depolama Sistemleri, Soğutma, Havalandırma ve Lojistik Özel Bölümü - ColdChain Expo Eurasia” ve Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFoodTech ile buluşturdu. WorldFood Istanbul kapsamında yer alan Gıda Katkıları Özel Bölümü  “Ingredients Turkey” de bu yıl da yine fuardaki yerini aldı.

Uluslararası Süpermarket Zincirlerinin Satın almacıları da fuarlarda bir araya geldi

Fuar alanında bu yıl ilk kez yer alan “Retail Center”; fuar katılımcılarını, sektörün uluslararası lider süpermarket zinciri temsilcileri ile bir araya getirdi. Azerbaycan, Kazakistan ve Ukrayna’nın aralarında bulunduğu sektörün ulusal ve uluslararası lider perakendecileriyle gerçekleşen Retail Center; sadece fuar katılımcılarına özel olarak fuar süresince ikili iş görüşmeleriyle devam etti. Retail Center’da yapılan iş görüşmeleri aynı zamanda fuar katılımcı firmalarına yeni iş ve işbirliği fırsatları sundu. 

WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey’e Yurtiçi ve Yurtdışı Alım Heyetleri katıldı

Sektör temsilcilerine uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla düzenlenen “Yurtdışı Alım Heyetleri Programı” 20 ülkeden 73 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla düzenlenen “Yurtiçi Alım Heyetleri Programı” da fuarlarda gerçekleştirilen etkinlikler arasında yer aldı. 

Konferansta sektördeki yeni hizmet ve teknolojiler paylaşıldı, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi

Fuar süresince yoğun bir programla gerçekleşen konferanslarda ise; sektörün konusunda uzman konuşmacıları ve yetkilileri “PAKDER tarafından Yürütülen “Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat” Projesi Hakkında Bilgi Verilmesi ve Belgesel Gösterimi”, “Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme & Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmelikleri Hakkında Bilgilendirme”, “Yerel Zincirlerin Gıda Perakendesindeki Durumu” vb. konuları ele alındı. 

ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu; 13.654 ziyaretçisiyle bu yıl da sektörün bölgedeki uluslararası buluşma noktası olarak başarıyla gerçekleşen fuarlarımıza gösterdikleri ilgi için tüm sektör profesyonellerine, katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. “Fuarlarımızı; ülkemizde ekonomik kalkınmanın temel taşlarından biri olan gıda sektörünün gelişim sürecine katkı sağlayacak, uluslararası işbirliği imkânları sunacak ve ihracatı arttıracak bir organizasyon olduğu inancıyla her yıl hayata geçiriyoruz. Ülkemiz gıda ve teknolojileri sektörünün en geniş haliyle ziyaretçilere sunulduğu, ilgili yerli ve yabancı kurum ve kuruluşların en verimli haliyle bir araya geldiği fuarlar, gıda ve ambalaj sektörü için yol haritası oluyor. 2016 senesinde fuarlarımız birçok keyifli etkinliğe ev sahipliği yaptı. Katılımcı ve ziyaretçiler sektörün kalbinin attığı yerde, son gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldu ve yeni pazarlara ulaşmış oldu. Bu yıl 131 milyon dolar ihracat rakamına ulaşılan Kenya’yı, DEİK Türkiye – Afrika İş Konseyleri işbirliği ile gerçekleşen  “Konuk Ülke Projesi” kapsamında ağırladık. Çay ve kahve başta olmak üzere tropik meyveler, mısır, şeker, bezelye ve patates ihracatında dünyada önemli bir paya sahip olan Kenya’nın “Konuk Ülke” olarak ağırlanmasının iki ülke arasındaki gıda sektörü ticaretinin büyümesinde etkili olacağına inanıyoruz”

“Ambalaj sektörü ise; günümüzde hem iç pazarda hem de ihracatta yüksek performansıyla dikkat çeken bir sektör. 2016 yılının ilk 3 ayında 942 milyon dolar ihracat geliri elde eden sektör, 804,6 milyon dolar ithalat gerçekleştirdi. İstikrarlı büyümesini sürdüren Türkiye Ambalaj Sanayi üç aylık dönemde toplamda 137,5 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. 2015’in ilk çeyreğine oranla bu yılın aynı döneminde ambalaj ihracatı yüzde 29 arttı. Bugün AB ülkeleri başta olmak üzere dünyada 180 ülkeye ambalaj ihraç ediyor. Ülkemiz için katma değeri oldukça yüksek olan ambalaj sektörünü de Ipack Turkey fuarımız ile bir adım daha ileriye taşımayı hedefledik. Tüm çalışmalarımızı da bu doğrutluda gerçekleştirdik” dedi.

ColdChain Expo Eurasia ve WorldFoodTech Özel Bölümlerinin içinde yer aldığı  25. WorldFood Istanbul fuarı 7 – 10 Eylül 2017 tarihinde yeni adresi Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı