Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Röportaj İnpak "Önceliğimiz güleryüzlü müşteriler"
NPP Polyplastic ve Polimer Teknik’ten işbirliği

NPP Polyplastic ve Polimer Teknik’ten işbirliği

Rusya merkezli kompaund üreticisi NPP Polyplastic, aynı yöne dönen çift vidalı e...

Plastik sektörü yıla hızlı başladı

Plastik sektörü yıla hızlı başladı

Plastik sektörünün 2024 yılına hızlı bir giriş yaptığını ve ihracatını artırdığı...

Yapay zekâ projesi ile ürün maliyeti 60 saniyede hesaplanabilecek

Yapay zekâ projesi ile ürün maliyeti 60 saniyede hesaplanabilecek

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Enstitüsü’nden bilim insanları, ...

Kimya sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı

Kimya sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı Şubat a...

Eaton, Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarını  desteklemeye devam ediyor

Eaton, Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarını desteklemeye devam ediyor

Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton, 29 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen, dijital d...

İnpak "Önceliğimiz güleryüzlü müşteriler"

35 yıllık mühendislik deneyimi ile İnpak, üretimini gerçekleştirdiği termoform makineleri ile dünyada sektör liderleri arasında yer alıyor. Yüksek marka bilinirliğinde temel olan mutlu müşteriler misyonu doğrultusunda her İnpak makinesinin yüksek kalite ve performans göz önünde bulundurularak üretildiğini belirten İnpak Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Sayın Mustafa Eren firmanın ürünleri, yenilikçi çözümleri ve hedefleri ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz? Kuruluş aşamalarınız ve gelişim süreciniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

İnpak İş Geliştirme Departmanı’nda Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapıyorum. İnpak, Termoform sektörüne 2006 yılında makine üreticisi olarak girdi ve bugün tam otomatik Termoform makineleri ile dünyada sektör liderleri arasında yer alıyor. Yüksek marka bilinirliğinde temel olan mutlu müşteriler misyonu doğrultusunda her İnpak makinesi yüksek kalite ve performans göz önünde bulundurularak üretiliyor. Değişmeyen olumlu müşteri ilişkileri yaklaşımımız ve kalite prensiplerimiz düzenli büyümemizin temel sebepleridir. Bugün itibari ile 5000 m2’lik üretim alanında faaliyet gösteriyoruz ve artan talebi karşılamak üzere çalışmaya devam ediyoruz. 75 kişilik uzman kadromuz, Ar-Ge ve Otomasyon departmanlarından oluşan ekibimizle beraber, müşterilerimize uygun ve yenilikçi çözümler sunuyoruz.

35 yıllık mühendislik deneyiminiz ile termoform sektörüne makine ürettiğinizi biliyoruz. İnpak Makina olarak makineleriniz ve öne çıkan özelliklerinden bahseder misiniz?

İnpak, her şeyden önce bir mühendislik firmasıdır. Mekanik Ar-Ge ve Elektrik Otomasyon departmanlarının birbirleri ile koordineli çalışan teknik ekibimizin İnpak bünyesindeki odak alanı termoform makineleridir. 

Daha önce de belirttiğim gibi kalite bizim için önemli bir kavram ve bu kavramı değerlendirirken makine ömrü, net çalışma zamanı, çalışma devamlılığı, birim zamanda üretilen ürün adedi, operasyonel ergonomi ve enerji verimliliği gibi birçok etken ile değerlendiriyoruz. Makine üzerinde kullanılan tüm ekipmanlar da kendi alanında en iyileridir. Bu sistemleri kendi mühendisliğimiz, teknolojimiz ve yazılımımız ile birleştirerek fiyat ve performans açısından alanındaki en ideal makineyi sunuyoruz.

Ayrıca, üretim verimliliğini ve etkinliğini arttırabilmek için birçok farklı opsiyonel özelliklerimiz mevcuttur. Örneğin robot dizici opsiyonumuz ile dizilimi zor ürünler için daha iyi sonuç elde edebilir, A-B dizilimlerde standart dizicilere göre daha hızlı çalışabilirsiniz. Çalışma fonksiyonlarının çeşitliliği, İnpak yazılımının sağladığı her çevrimde optimize edilen hareket rotası ve dolayısı ile hızı açısından robot dizicimizin Termoform makinelerindeki diğer uygulamalara göre daha başarılı olduğunu rahatlıkla belirtebilirim. Dünyada ilk kez aynı makine üzerinde yukarı dizme, aşağı dizme ve robot dizici özelliklerini de sunabiliyoruz. Ayrıca müşteri talepleri doğrultusunda özel proje geliştirme ve anahtar teslim çözümler de sunuyoruz.

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor? Öncelikli olarak hedef aldığınız sektörler hangileridir?

Kuruluşundan itibaren İnpak, farklı sektörlere 350’nin üzerinde termoform makinesi ulaştırdı. Tabi burada ağırlıklı olarak gıda paketleme sektörü ön plana çıkıyor.

Müşterilerinizle iş süreçleriniz ve çalışma sisteminiz nasıl işliyor? Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz?

Müşterilerimizin çift yönlü tedarik zincirlerini değerlendirerek ihtiyaçları doğrultusunda uygun bir makine konfigürasyonu oluşturuyoruz. Yeni başlayacak girişimcilere ve yatırımcılara sadece termoform makinesi için değil, üretim alanında bulunması gereken diğer ekipmanlar, tesisat ve folyo üretimi ile ilgili danışmanlık desteği de veriyoruz ve gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz.

Satış sonrası herhangi bir teknik destek talebi olduğu zaman da internet üzerinden makineye bağlanabiliyoruz ve olası problemin analizini en hızlı şekilde tamamlıyoruz. Yedek parça stoğumuz zaten kendi imalat süreçlerimizdeki devamlılık nedeniyle her zaman talebe cevap verebilir durumdadır. Bu sayede müşterilerimize talep ettikleri parçaları en hızlı şeklide iletebiliyoruz. Dünyanın her noktasına sunduğumuz hızlı teknik destek ve danışmanlık hizmetleri ile üretim kaybını önleyerek müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmayı başardık.

Firmanızın piyasadaki konumunu nasıl buluyorsunuz? Sektörel bazlı yurt içi ve yurt dışı pazar payınız hakkında bilgi verir misiniz? 2019 yılında ve sonrasında üretim, büyüme ve ihracat hedefleriniz nelerdir?

Termoform sektöründeki pozisyonumuzu, İnpak kullanıcısı dostlarımızdan aldığımız memnuniyet dönüşlerinden, dünya genelinde artan taleplerden ve sipariş tekrarlarından gözlemleyebiliyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana yerli üreticilerin bizim büyümemize katkısı olduğu gibi, bizim makinelerimizin da Türkiye plastik ambalaj sektöründeki ihracat artışlarına katkısı olmuştur. Geldiğimiz noktada yıllık üretimimizin yaklaşık %90’ını yurtdışı satışlarımız oluşturuyor. Başta batı Avrupa ülkeleri olmak üzere, 6 kıtada 41 ülkeye ihracat yapmış bulunuyoruz ve artan bir hızla müşteri ağımızı genişletmeye devam ediyoruz.

Markanızı sektörde öne çıkaran, rakiplerinden ayıran özellikler ve hizmetler nelerdir?

Aslında kalite ve müşteri memnuniyeti anlayışımızı vurgulamaya çalışırken bu detaylara da değinmiş olduk. Tek cümle ile ifade etmem gerekirse 7/24 çalışan, üst düzey teknoloji ve performans sunan, güvenilir ve dünya genelinde kendisini kanıtlamış makinelerimizi ulaşılabilir ve rekabetçi fiyatlar ile müşterilerimize sunuyoruz. Ardından bu bağlantımızı hiç koparmadan her bir sevk olan makineyi kendi makinemiz gibi değerlendirmeye devam ederek, İnpak kullanıcılarının yanında oluyoruz. Belki de bizi en iyi anlatan müşterilerimizin kendileri olacaktır.

Ar-Ge konusunda mevcut faaliyetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz? Teknoloji hızla gelişirken siz teknolojiyi kendi bünyenizde nasıl takip ediyor ve uyguluyorsunuz?

Şu anda sektör ihtiyaçlarına TS-800 ve TS-850 Termoform makinelerimiz ve konfigürasyon çeşitliliğimiz ile cevap veriyoruz. 2019 Mayıs ayında Çin’in Guangzhou şehrinde düzenlenecek olan Chinaplas 2019 fuarı ile birlikte yeni ürünümüz olan TS-1000 makinemizin siparişlerini kabul etmeye başlayacağız. Bazı ürün grupları için daha büyük kalıp ebatları ile birim zamanda daha çok ürün üretimini TS-1000 ile mümkün kılacağız. Hemen hemen aynı dönemde kalıp içi kesim özelliğine sahip TSR-800 modelimiz de hazır olacak ve ürün portföyümüze eklenecektir. Bunun yanı sıra devam eden farklı makine ve Endüstri 4 - IOT esaslı projelerimiz bulunuyor. 2019 yılı içerisinde belirli bir program dâhilinde yeniliklerimizi paylaşıyor olacağız.

Biraz da sektör hakkında değerli görüşlerinizi almak isteriz. Ülkemizde ve dünyada termoform makine sektörünün mevcut durumu ve yeni teknolojileri hakkında neler söylemek istersiniz?

Plastik ve ambalaj sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Son dönemlerde Expanded Polystyrene (EPS) tipi malzemelerden diğer rijit plastik ambalajlara doğru bir yönelim var. Ayrıca özellikle Avrupa’da ve dünyanın bazı diğer bölgelerinde doğada çözünebilen organik ve inorganik esaslı malzemelere geçiş için düzenlenen kanunlar, yönetmelikler ve geri dönüşüm hedefleri var. İnpak makineleri tüm bu malzeme çeşitleri ile çalışabiliyor. Bunun yanı sıra son kullanıcıların çevreye duyarlı ve daha butik ürünler için talepleri mevcut. Esnek çalışabilen, operasyonel maliyetlerini düşük tutabilen üreticiler için bir fırsat dönemi olduğu düşünülebilir. Plastik ambalaj sektöründeki eğilimlerde değişim olsa da termoform sektörü ve bu süreci destekleyebilecek İnpak için büyüme beklentimiz devam ediyor. Sektöre güvenimize paralel olarak çeşitli Ar-Ge projelerimiz bulunuyor. Mevcut makinelerimiz ve bu yıl içerisinde tanıtımlarını yapacağımız yenilikler ile sektör ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya, müşterilerimize rekabet avantajı sağlamaya devam edeceğiz.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Esenyurt’ta bulunan fabrikamızda üretimi tamamlanmış ve test aşamasında olan, sevkiyat bekleyen, hazır ve farklı konfigürasyonlarda makinelerimiz her zaman mevcuttur. Detaylı teknik bilgi almak isteyen ve çalışır durumdaki makinelerimizi görmek isteyen herkesimisafir etmekten ve kendilerine yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

İnpak

Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü

Mustafa Eren

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

Sesotec’den bir tesis daha

Sesotec’den bir tesis daha

Monday, 15 April 2024

REKIS Hırvatistan'da, Sesotec'in çok sensörlü ayık...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Thursday, 04 April 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Monday, 01 April 2024

"Baskılı esnek ambalaj sektörünün vazgeçilmez stra...

Readmore

Son iki yılda plastik katkıları  toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Son iki yılda plastik katkıları toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Monday, 15 April 2024

Akkim Kimya Plastik Katkıları Satış Müdürü Fatih D...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı