Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Röportaj Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sütcü
NPP Polyplastic ve Polimer Teknik’ten işbirliği

NPP Polyplastic ve Polimer Teknik’ten işbirliği

Rusya merkezli kompaund üreticisi NPP Polyplastic, aynı yöne dönen çift vidalı e...

Plastik sektörü yıla hızlı başladı

Plastik sektörü yıla hızlı başladı

Plastik sektörünün 2024 yılına hızlı bir giriş yaptığını ve ihracatını artırdığı...

Yapay zekâ projesi ile ürün maliyeti 60 saniyede hesaplanabilecek

Yapay zekâ projesi ile ürün maliyeti 60 saniyede hesaplanabilecek

Boğaziçi Üniversitesi Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Enstitüsü’nden bilim insanları, ...

Kimya sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı

Kimya sektörü ihracatını yüzde 15 artırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı Şubat a...

Eaton, Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarını  desteklemeye devam ediyor

Eaton, Türkiye’deki dijital dönüşüm çalışmalarını desteklemeye devam ediyor

Akıllı güç yönetimi şirketi Eaton, 29 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen, dijital d...

Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sütcü

“1963'ten bugünlere, 4 kıtada 60 ülkeye kaliteyi üretiyoruz”

Temelleri 1963 yılında Abdi Sütcü tarafından atılan, her yıl yeni yatırımlarla bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan Abdioğulları A.Ş. plastik dokumadan tarımsal ve endüstriyel ambalajlamaya, teknik tarımdan teknik tekstile kadar uzanan geniş bir yelpazede birden fazla sektöre hitap ediyor. Yarım asrı aşan tecrübe ve bilgi birikimini, geleceğe dönük adımlarla büyüyerek devam ettiren şirket günümüzde 4 kardeş tarafından yönetiliyor. 8 tesis, 400.000 m2 kapalı alan ve 1.800 kişi ile dokuma, örme ve şişirme teknolojilerinin kullanıldığı Avrupa menşeli makineler ile müşteri memnuniyetine odaklandıklarını belirten Abdioğulları A.Ş. Genel Müdürü Sayın Mehmet Sütcü ile “Esnek Ambalaj” dosya konumuz kapsamında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Mehmet Bey öncelikle Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticileri arasında yer alan Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin kuruluş ve başarı hikâyesinde neler var, biraz bahseder misiniz? 

Temelleri 1963 yılında atılan Abdioğulları AŞ.’nin yönetiminde 4 kardeş bulunmaktadır. Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8 tesisi ile İstanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020” listesinde 297’nci sırada yer almıştır. Abco olarak, ülkemize sağladığı katma değer, güçlü istihdam potansiyeli, Avrupa menşeli makine parkuru, sahip olduğu kalite standartları (ISO 9001, ISO 22000, ISO 27001, ISO 50001, ISO 14001, ISO 45001, BRC, Helal), tecrübeli ve dinamik ekibi ile başarılı işlere imza atmaya devam etmektedir.

4 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihracat Filpa Ambalaj ve Dış Ticaret Anonim Şirketimiz tarafından yapılmaktadır. TİM tarafından açıklanan “Türkiye’nin En Başarılı İlk 1000 İhracatçısı” listesine göre, 2020 yılı ihracatında bir önceki yıla oranla yüzde 11’lik satış artışı gerçekleştiren Filpa Ambalaj, 307’nci sıradan 290’ncı sıraya yükselmiştir. Filpa şirketimiz için Avrupa ve Ortadoğu pazarları öne çıkan pazarlardır. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan firmamız mevcut müşterilerine ek olarak yeni pazarlara göz kırpmakta, ihracatını artırmaya devam etmektedir. 

Abdioğulları A.Ş. olarak plastik dokumadan tarımsal ve endüstriyel ambalajlamaya, teknik tarımdan teknik tekstile kadar uzanan geniş bir yelpazede birden fazla sektöre hitap ettiğinizi biliyoruz. Firmanızın ürün yelpazesi hakkında daha detaylı bilgi alabilir miyiz?

Firmamız yarım asrı geçen tecrübesi, yüksek teknolojili makine parkuru ile polipropilen ve polietilen bazlı Sentetik Ambalaj Ürünleri ve Bükümlü İp çeşitleri üretmektedir. Un, yem, şeker, kömür ve bakliyat sektörlerinin ambalaj ihtiyaçlarında senelerdir, çözüm ortaklığı yapmaktayız. Alçı, çimento, kalsit, kireç, yapı kimyasalları ve gıda ürünlerinin otomatik dolum sistemlerine uygun ventilli torba ihtiyaçlarını da karşılamaktayız.

PP Halı Tabanı ürünümüz ile halı üreticilerinin girdilerinde avantaj sağlamaktayız. Tescilli FILBACK markalı ürünlerimizin üretiminde kullanılan İsviçre ve Alman teknolojileri, 2,12 m. - 3,86 m. – 4,18 m. gibi standart enlerin yanında 5,40 m.’ye kadar enlerde kumaş üretimini mümkün kılmaktadır. FILBACK, doğru rulo uzunluğu, güçlü kenarı ile kullanıcıya temel avantajlar sunmakta, tufting esnasında iğne saptırmayı önlemek için tek ve çift fibrilizasyon alternatifi oluşturmakta, optimal rulo uzunluğu ve rulo çapı ile de nakliyede avantaj sağlamaktadır.

Üretmiş olduğumuz çuval veya torbalara 8 renge kadar flekso baskı yapılabilmekte olup, talebe göre BOPP baskı teknikleri de ambalajlarımıza uygulanmaktadır. 2020 yılı itibariyle 8’inci fabrikamızda Katkılı Sera Örtüsü, Solarizasyon, Malç, Isı Perdesi, Silaj Stretch gibi tarımsal amaçlı örtüler üretilmekte olup, endüstriyel müşteri portföyümüzde su, meşrubat, süt ve süt ürünleri, maden suları, gıda, tekstil, seramik ve orman ürünleri sektörlerine Shrink Film imalatı yapılmaktadır.  Tarımsal amaçlı File Çuval, Gölgelik, Monoflament ürünler ile ürünlerin nefes alması, gölgeleme ve olumsuz çevre şartlarına karşı koruma sağlanmaktadır. 

Üretim tesisleriniz, istihdam profiliniz, üretimlerinizde kullandığınız teknolojiler ve makina parkurunuz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Abdioğulları A.Ş. olarak 8 tesis, 400.000 m2 kapalı alan, 1.800 kişi ile dokuma, örme ve şişirme teknolojilerinin kullanıldığı Avrupa menşeli makineler ile müşteri memnuniyetine odaklanmış, deneyimli ve yetkinliği sürekli geliştirilen ekiple çalışılmakta, üretim yapmaktayız. 

İhracat yaptığınız ülkeler ve pazar payınızı arttırma adına yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

Başta Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 4 kıtada 60 ülkeye ihracat yapılmaktadır. Müşteri ihtiyaç, beklenti ve taleplerinin doğru analiz edilmesi, Ar-Ge süreçlerinin doğru yönetilmesi, fuarlar ve seyahatler pazar payımızı artırmamızda ki başlıca enstrümanlardır. 

Sektörde yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik çözümler konusunda Ar-Ge süreçleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Dünyadaki tüm teknolojik gelişimlere bağlı olarak yenilikçi bir yaklaşımla Ar-Ge süreçleri yürütülmekte ve çalışmalar her zaman "Müşteri Odaklı" olarak sürdürülmektedir. Ar-Ge bölümünün temel işlevleri aşağıdaki gibi listelenebilir;

• Pazar araştırma verilerine ve müşteri gereksinimlerine bağlı olarak yeni ürünler geliştirmek ve iyileştirmek,

• Yeni ürünlerin ilk örneklerini oluşturarak faydalı model ve patentler geliştirilmek,

• Müşterilerle her zaman yakın temas halinde olarak, güncel ihtiyaçları doğrultusunda mevcut ürünlerimizi geliştirmek ve iyileştirmek,

• Ürün yelpazemizdeki tüm yapılar için hammadde reçete formülasyonlarını oluşturmak ve geliştirmek,

• Üretim hatlarındaki verimliliği artırmak için çalışmalar yürütmek,

• Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde üniversiteler, araştırma merkezleri, TÜBİTAK ile yakın ilişkiler kurmak ve ortak projeler yürütmek,

• Yeni teknik bilgilerin değerlendirilmesi ve incelenmesiyle uzun vadeli teknolojik yol haritasının tanımlanarak tüm fikirleri ürün ve hizmetlere dönüştürmek,

• Sektördeki tüm gelişmeleri takip ederek en yeni eğilimleri, hammadde ve teknolojileri mevcut üretim sistemlerimize dahil etmektedir.

• Ayrıca Ar-Ge bölümü çalışmaları, yüksek donanıma ve cihazlara sahip bilimsel laboratuvarımız ile desteklenmektedir. İleri ve yüksek teknolojik cihazlarla donatılmış laboratuvarımızda polimerler, plastikler ve filmler ile ilgili birçok mekanik, fiziksel ve kimyasal testler uluslararası standartlar ve test metodları kullanarak başarıyla yapılmaktadır. 

Genel dünya kalite standartları, Avrupa Birliği mevzuatları ve standartları açısından ürünlerinizin kalite sertifikalarından bahseder misiniz?

Uluslararası geçerliliği olan ve akrediteli kurumlardan belgelendirilen yönetim sistemlerine sahibiz. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sitemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi.

Ayrıca, BRCPM V6 Ambalaj ve Ürün Güvenliği, Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi, TSE Ürün Belgeleri, YYS Sertifikası, Helal Sertifikası, SASO Plastik Sertifikası, UN Tehlikeli Madde Taşımacılığı Sertifikası.

Firmanızın çevre politikası ve sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında bilgi verir misiniz?

Ülkemiz lider plastik ambalaj üreticilerinden biri olan Abdioğulları A.Ş. 25 yılı aşan imalat tecrübesini, çevremize, ülke ekonomisine, tedarikçimize, müşterilerimize, çalışanlarımıza değer katarak ve sürdürülebilir temeller üzerine oturtarak büyümektedir. Doğal kaynaklarını verimli kullanarak, atıklarımızı kaynağında azaltmak ve/veya yeniden kullanılmasını sağlamak için kaynağında önleyerek ve/veya toplayarak, geri dönüşümünü, yeniden kullanım olanaklarını en üst düzeyde değerlendirmektedir.

Verimlilik ve yüksek kaliteden taviz vermeden kaynaklarımızı etkin kullanarak kalıcı değerler üretmek en büyük hedefimiz ve sorumluluğumuzdur. GES (Güneş Enerji Sistemi) yatırımımız ile üretilen enerji, tamamen temiz, güvenilir ve sürdürülebilir enerji olup, ekolojik dengeye zarar vermemesi ve karbon salınımı yapmaması ile çevre dostu enerji kaynağıdır. Yenilenebilir güneş enerjisi ile üretilen ürünlerimiz daha temiz, daha yeşil ve çevre dostu ürünlerdir. ABCO olarak bu anlayış ile ülkemizin güçlü geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.  

Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

2020 yılında abcoFARM markası ile Çukurova’da 1000 dönüm alandaki narenciye bahçesi yatırımının ardından 870 dönümlük zeytin bahçesi ve Konya’da yer alan 1050 dönüm elma bahçesi projesiyle de toplamda yaklaşık 3.000 dönüm alan ile tarım sektörüne giriş yapmıştır.

Ayrıca; yenilenebilir kaynaklar için çalışma yapan Abdioğulları son 5 yılda ulaştığı 15 MW üzeri enerji gücü ile kendi Güneş Enerji Santrallerini kurmuş olup her geçen yılda GES gücünü arttırmayı hedeflemektedir.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020" listesinde 297’nci sırada yer aldığınızı biliyoruz. Şirketinizin bu önemli başarısı hakkındaki değerlendirmelerinizi almak isteriz. 

İSO'nun, şirketlerin üretim ve satışlarını dikkate alarak açıkladığı ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde 2016'da 448'nci, 2017'de 25 basamak yükselerek 423'ncü, 2018'de 40 basamak yükselerek 383'ncü, 2019'da 34 basamak yükselerek 349’ncu olan Abdioğulları bu kez 52 basamak birden yükseldi. Hızlı yükselişin temelinde çok çalışmak, üretmek, istihdam sağlamak ve ihracata odaklanmak olduğunu söyleyebiliriz.

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda tanıtacağınız yeni ya da öncelik verdiğiniz bir ürün konsepti olacak mı? Bu ürünün teknik ve genel özellikleri hakkında bilgi alabilir miyiz?

Tüm ürün gruplarımızı sergilemekle beraber özellikle PE Shrink Film ve Big Bag Kumaşlarımızı ön plana çıkaracağız.

Shrink filmlerimiz CO-EX 5 katlı makinelerde üretilmekte olup, abco-fil markası ile tescillenmiştir. Talep edilen en ve mikronda üretim yapılmaktadır. Yüksek saydamlık ve parlaklık, olumsuz çevre şartlarında oluşacak zararı asgariye indirmesi, insan sağlığına zarar vermeyen çevre dostu bir ürün olup, %100 geri dönüşümlüdür.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Sizin aracılığınız ile 20-23 Ekim 2021 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan Avrasya Ambalaj Fuarı’ndaki Salon-2A’da yer alan 291A No’lu standımıza tüm ziyaretçilerimizi davet ediyoruz.

Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Sütcü

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

Sesotec’den bir tesis daha

Sesotec’den bir tesis daha

Monday, 15 April 2024

REKIS Hırvatistan'da, Sesotec'in çok sensörlü ayık...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme – 2

Thursday, 04 April 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Monday, 01 April 2024

"Baskılı esnek ambalaj sektörünün vazgeçilmez stra...

Readmore

Son iki yılda plastik katkıları  toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Son iki yılda plastik katkıları toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Monday, 15 April 2024

Akkim Kimya Plastik Katkıları Satış Müdürü Fatih D...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı