Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Röportaj “Dow Chemical bünyesindeki her yeniliğin arkasında, hayatı değiştirecek fikirleri gerçek dünya çözümlerine taşıyabilen birinci sınıf araştırmacıdan oluşan bir takım vardır”
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

“Dow Chemical bünyesindeki her yeniliğin arkasında, hayatı değiştirecek fikirleri gerçek dünya çözümlerine taşıyabilen birinci sınıf araştırmacıdan oluşan bir takım vardır”

Dicle GÜNBAY  Satış Yöneticisi Dow Chemical2015 yılı yıllık satışları 49 milyar ABD Doları’nı geçen Dow Chemical, dünyanın dört bir yerinde yaklaşık 49.500 kişiyi bünyesinde çalıştırmaktadır. Şirketin 35 ülkede bulunan 179 üretim ünitesinde, 6.000’den fazla ürün üretilmektedir. Dow Chemical  Türkiye Satış Yöneticisi Sayın Dicle GÜNBAY ile Dow Chemical’ın sektöre olan katkılarından, Ar-Ge çalışmalarına kadar birçok konuda konuştuk. Sizleri röportajımızla baş başa bırakıyoruz.

DOW Chemical ve DOW  Türkiye hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? 

Dow Chemical, insanlığın ilerlemesi için asli önemi olan konularda tutkuyla yenilik yapmak için bilim ve teknolojinin gücünü birleştirme amacında olan bir şirkettir. Şirket; temiz su, temiz enerji üretimi ve korunması ve tarımsal verimliliğin arttırılması ihtiyacı gibi dünyanın en zorlu problemlerinin pek çoğunun çözümüne yardımcı olmak için kimya, fizik ve biyoloji bilimlerinin kesişiminden güç alan inovasyonlar tasarlamaktadır. Dow Chemical’ın kimya sanayisine öncülük eden, özel kimyasallar, yüksek teknoloji ile imal edilen malzemeler, tarım kimyasalları ve plastik hammaddeleri iş birimlerinden oluşan entegre ve piyasa dinamiklerine bağlı geniş işletme portföyü, yaklaşık 180 ülkede, ambalajlama, elektronik, su, kaplama ürünleri ve tarım gibi büyüme hızının yüksek olduğu sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerine çok çeşitli teknoloji bazlı ürün ve çözümler sunmaktadır. 2015 yılı yıllık satışları 49 milyar ABD Doları’nı geçen Dow, dünyanın dört bir yerinde yaklaşık 49.500 kişiyi bünyesinde çalıştırmaktadır. Şirketin 35 ülkede bulunan 179 üretim ünitesinde, 6.000’den fazla ürün üretilmektedir. Aksi açıkça belirtilmedikçe, “Dow” veya “Şirket”, The Dow Chemical Company ve konsolide bağlı şirketleri anlamına gelmektedir. 

Dünya genelinde plastik ve ambalaj sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tedarikçiler, film üreticileri, makine imalatçıları ve benzer marka sahiplerinin konuşarak, fikirleri keşfederek ve birlikte çalışarak aynı ortamda olması gerekir. PackStudio, bu pazar odaklı yenilik modeli için yakın zamanda oluşturduğumuz kilit bir platformdur.

Dow Chemical,bir gelenek olarak, yeniliği teşvik etmek için müşterileri ile işbirliği içinde çalışır. Bu temele dayanarak PackStudio, işbirliğine yönelik gelecekteki modeli temsil eder; yeni ve gelişmiş paketleme çözümlerinin daha hızlı bir şekilde ticarileştirilmesiyle sonuçlanır.

PackStudio, Dow Chemical’ın müşterilerimize ve değer zinciri üyelerine gelecek kuşak paketleme çözümlerinin gelişimini hızlandırma yönünde eşsiz ve avantajlı bir konum sunmasına olanak veren, deney laboratuvarları, paketleme uzmanları ve işbirliği araçlarından oluşan, Dow Paketleme ve Özel Plastikleri küresel ağıdır.

Şu anda küresel olarak müşterilerine hizmet veren, ABD, Brezilya, Çin, İtalya ve İsviçre’de olmak üzere beş adet PackStudio yenilik merkezi mevcuttur.

Bahsedilen merkezlerin her birinde özel toplantı odaları, malzeme yapısı geliştirmeye yönelik laboratuvar tesisleri ve hammaddeden gerçek paket performansına kadar paketleme kavramlarının test edilmesi için uygulama deney ekipmanları vardır.

PackStudio kapasitelerimize ek olarak (veya PackStudio kapasitelerimizin bir sonucu olarak) Dow Chemical, başta Güney Afrika, BAE, Mısır ve Türkiye olmak üzere bölgedeki birkaç yerel perakende satıcı ve marka sahibiyle birlikte çalışmalar yürüterek ilişkiler kurmuştur.

DOW Chemical olarak sektöre olan katkılarınız yadsınamaz. Son çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Dow Chemical, aşağıdaki pazarların da arasında bulunduğu sürdürülebilir çözümler ve çok sayıda pazara yönelik ürünler sunmak amacıyla endüstri deneyimini ve AR&GE, teknik destek, dünya genelinde coğrafi alan, geniş ürün grubu ve yapıştırıcılardan oluşan temel güçlü yönleri birleştirir:

  •  Gıda ve İçecek Paketlemesi
  •  Endüstriyel Paketleme
  •  Son Tüketici Paketlemesi
  •  Tarımsal Filmler
  •  Hijyen & Medikal Filmleri

Paketleme, Tekstil ve Hijyen Uygulamalarına yönelik Yapıştırıcılar 2015 yılında Dow Chemical’ın Performans Plastikleri iş kolunun toplam satışı 18 milyar 357 milyon $ olup, Paketleme ve Özel Plastikler, bu satışların %50’sini oluşturuyordu.

Dow Chemical’ın ticari ve teknik deneyimi, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye bölgesinde (MEA&T) stratejik açıdan 14 ülkeyi kapsayarak, müşterilerimize yakın olmamızı ve onların yatırım planlarını desteklemeye hazır olmamızı sağlamaktadır.

Paketleme alanındaki yeniliklerimiz ortalama 40 yeni ürün ve uygulama veya küresel olarak her üç ayda bir yapılan ürün grubu genişletme girişimleri üzerinden yürümektedir; örneğin Dow’ınPacXpert™ Paketleme Teknolojisi / PE Dik Durabilen Torba

Teknolojik gelişmelerin takipçisi bir firma olarak kısaca AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz? Bu bağlamda Plastik sektörünün ulaşmış olduğu son teknolojik trendler nelerdir?

Dow Chemical bünyesindeki her yeniliğin arkasında, hayatı değiştirecek fikirleri gerçek dünya çözümlerine taşıyabilen birinci sınıf araştırmacıdan oluşan bir takım vardır. Teknik uzmanlarımız, pazar bilgimiz, kaynaklarımız ve ilişkilerimiz, hizmet sunduğumuz pazarlara yenilikçi çözümler sunar.

Dow Chemical’daki müşteriler, yenilikçi bir Ar&Ge kuruluşu ve kendi ihtiyaçlarına göre özel geliştirilmiş çözümlerin yanı sıra küresel çapta teknik desteğe ve dikkate değer tedarik zinciri kuruluşuna erişim elde eder. 

Müşterilerimizin teknik gerekliliklerini yerine getiren paketleme yenilikleri geliştirmek için gerekli ürün denemeleri yürütmek amacıyla Teknik Hizmetler ve Geliştirme (TH&G) uzmanlarından oluşan ağımız, dağıtım ortaklarımız ve müşterilerimizle el ele çalışır.

Dow Chemical’ın bölge genelinde stratejik olarak yerleşmiş 5 Teknik Müdürü (3 Afrika’da ve 2 Dubai’de olmak üzere)vardır.

Dow Chemical, yerel yeteneği beslemeye ve yerel yeteneğe yatırım yapmaya adanmıştır. Teknik ekibimiz, büyük bir çeviklikle pazarlarına hizmet sunabilecek şekilde mükemmeliyet merkezimizde eğitilmiştir. 

Plastik paketleme talebinde devam eden artış, önümüzdeki yıllarda tüketici için esnek paketleme pazarında kilit bir akım olacaktır. Daha iyi uygunluk, maliyet etkinliği ve sürdürülebilir ürünlere yönelik talepten yola çıkarak Ar&Ge gelişmelerimiz, geleneksel sabit plastik şişe formatını tamamlamak veya yenisiyle değiştirmek içinyenilikçi şekillere, kapaklara ve dağıtıcılara sahip esnek torba paketleri sunan markalara yönelik artan talebin ele alınması üzerine yoğunlaşır. 

Ar&Ge yatırımımız, PackStudio ve TH&G liderliği, bu talepleri karşılayan ve bunu yaparken işlevsellik, emniyet ve performans gibi diğer önemli faktörlerden ödün vermeyen ürünler geliştirmek amacıyla Dow Chemical’ı müşteriyle yakından çalışabilecek bir konuma koyar. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Dow Chemical, plastik paketleme sektöründe değişime yön vermektedir: Sürdürülebilir plastik paketleme alanında lider konumundaki Dow Chemical, daha az atık üreten, daha az enerji gerektiren ve tüketici taleplerine hitap edecek daha etkili pazar çözümleri sunan daha sürdürülebilir plastik teknolojileri ve çözümleriyle sınırları zorlayarak sektörde değişikliğin yönlendirilmesine yardımcı olmaktadır. 

Dow Chemical, aşağıdaki hususları destekleyerek plastik paketlemenin avantajlarını öğretmeye ve teşvik etmeye kendini adamıştır:

  • Gıda güvenliği ve besin koruma alanında paketlemenin rolü
  • Geri dönüşümün artırılması
  • Depolama alanı kullanımının azaltılmasına yönelik enerji geri kazanım teknolojilerinin benimsenmesi

Dow Chemical, sürdürülebilirliğin en üst seviyeye çıkarılmasının, paketlemenin sadece kendi sürdürülebilirliğine odaklanma yönünden uzaklaşarak, ürünün yaşam döngüsünün her aşamasının dikkate alındığı daha bütünsel bir bakış açısına yönelmesi gerektiğine inanmaktadır. Bunun sonucunda Dow Chemical’ın çözümleri, ürün yaşam döngüsünün tamamı göz önünde tutularak oluşturulur.

Örneğin plastikler dayanıklıdır, hafiftir ve çok amaçlı kullanım imkanı sunar; bu da atıkların azaltılmasına ve daha az enerji tüketimine yardımcı oldukları anlamına gelir. Ayrıca, daha hafif paketleme sayesinde daha hafif yük ortaya çıkar veya aynı miktarda ürünü taşımak için daha az sayıda kamyon, tren ve uçağa ihtiyaç duyulmasıyla birlikte ulaşım enerjisini, emisyonları ve nakliye bedellerini azaltmaya yardımcı olur.

Bunun yanı sıra, karışıma gıda da eklediğinizde: çiftliklerden raflara kadar gıda sağlam kalmazsa, gıdanın yetiştirilmesi üçün kullanılan tüm kaynaklar da israf edilmiş olur.

Bundan dolayı da paketleme, iki yönden faydalı olur: daha az enerji tüketilmesine yardımcı olmanın yanı sıra koruma, raf ömrünü uzatma gibi performans değerleri sağlayarak ve gıdanın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olup yiyecek artığı ve yiyecek kaybını önleyerek.

Sürdürülebilir liderlik ve çevre sorunlarıyla mücadele taahhüdümüz, Dow Chemical’ın 2025 Sürdürülebilirlik Hedefleri’nde gösterilmiştir:

  • Tasarıma Öncülük Etmek: Dow Chemical, daha sürdürülebilir bir dünya ve topluma geçişi kolaylaştırmak amacıyla kamu politikası çözümleri, bilim ve teknoloji, değer zinciri yeniliğini birleştiren toplumsal bir tasarım geliştirme alanında öncülük etmektedir.
  • Çığır Açıcı Yenilik Sunmak: Dow Chemical, insanlığın refahını ileri götüren, çığır açıcı sürdürülebilir kimya yenilikleri sunar.
  • Döngüsel bir ekonominin geliştirilmesi: Dow Chemical, kilit pazarlardaki kaynak döngüleri kapatmaya yönelik çözümler sunarak döngüsel bir ekonomi geliştirir. Dow Chemical 2025 yılına kadar, dünyanın atıkların yeni ürün ve hizmetlere dönüştürülecek şekilde tasarlandığı Döngüsel bir Ekonomiye geçişini kolaylaştıran altı büyük proje sunmak amacıyla diğer sektör liderleri, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerle birlikte çalışacaktır.
  • Doğaya Değer Vermek: Dow   Chemical, firma için ve ekosistemler için iyi olan projeler aracılığıyla ticari değer ve doğal sermaye değeri sunacak olan, doğaya değer veren bir işletme karar süreci uygular. 
  • Kimya Teknolojisine Duyulan Güveni Artırmak: Dow Chemical, şeffaflık, diyalog, benzersiz işbirliği, araştırma ve kendi önlemlerimiz sayesinde kimya teknolojisinin güvenli bir şekilde kullanılmasına duyulan güveni artırır.
  • Etki Elde Etmek için Çalışanların Alınması: Dünya çapında Dow Chemical insanları, gezegenin ve insanların refahını ileri seviyeye taşımak için tutku ve deneyimlerini ortaya koyar. 

Dicle GÜNBAY 

Satış Yöneticisi

Dow Chemical

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı